Kamattámogatás mezőgazdasági üzemek korszerűsítéséhez, lízing konstrukcióban

Utolsó frissítés: 2019-05-06

A hatékonyság és termelékenység növelése érdekében a mezőgazdasági beruházások ösztönzését, támogatását kiemelten kezeli az Agrárminisztérium. A pénzügyi lízing hasznos finanszírozási eszköze e célok megvalósításának, ezért az agrártárca – a hitelekhez kapcsolódó kamattámogatási programjain túl – újraindítja a mezőgazdasági vállalkozások által új gépek és technológiai berendezések lízingbe vételéhez kapcsolódó támogatási programját. A programra 2019. évben 600 millió forint áll rendelkezésre. 

A rendelet (15/2019. (IV. 25.) fontosabb paraméterei az alábbiak:  

  • új mezőgazdasági gép lízingre vehető igénybe  
  • a kamattartalom 50%-áig igényelhető a támogatás  
  • 2019. dec 31-ig lehet igényelni, a teljes futamidőre
  • csak lízing konstrukcióra szól, hitelre nem

A támogatás formája kamattámogatás, amely lízing formájában megvalósuló beruházásokhoz kapcsolódhat abban az esetben, ha a lízing futamideje 36 hónap és ha a futamidő végén a mezőgazdasági termelő megszerzi a lízingelt eszköz tulajdonjogát. A kamattámogatás mértéke a lízingdíj kamattartalmának 50 százaléka. Az ügylethez a kezességvállaló intézmények által nyújtott készfizető kezesség is kapcsolódhat, ezzel is segítve a beruházás megvalósulását.

A City-Leasing Zrt megoldást nyújt a mezőgazdaságban, agrár-szektorban tevékenykedő kis - és középvállalkozások számára is. Bővebb információért hívjon minket: Tel.: +36 1 336 2210